Loader

Sıkça Sorulan Sorular-s.s.s.

SIKÇA SORULAN SORULAR-S.S.S.

Sıkça Sorulan Sorular-s.s.s.
  1. Kurumunuzda eğitim alan bireyler hangi yaş aralığındadır ?
    Erken müdahale 0-6 yaş ve okul çağı 7-14 yaş aralığındaki bireyler yoğunlukla eğitim almaktadır .
  2. Kurumunuzda devam etmekte olan bireyler özellikle hangi alanlardan eğitim almaktadır ?
    Kurumumuzda yoğun olarak otizm spektrum bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü (disleksi, diskalkuli, dispraksi, disgrafi), dil ve konuşma bozukluğu alanlarında eğitim hizmeti alan bireyler bulunmaktadır.
  3. Çocuğum haftada/ayda kaç seans ders alabilir ?
    Bireyin RAM tarafından onaylanan raporu doğrultusunda devlet desteği ile öneriye göre haftada 2 bireysel/ayda 8 bireysel ya da haftada 2bireysel-1 grup/ayda 8 bireysel-4 grup eğitim hakkı bulunmaktadır.
    Bireyin eğitim ihtiyacı belirlenerek daha yoğun program aile desteği ile yapılandırılır.
  4. Grup eğitimlerini nasıl yapılandırıyorsunuz?
    Yaş ve sosyal ihtiyaçlarına göre oluşturulan homojen gruplarla sosyal beceri, etkileşim, oyun becerileri programları öğretmenlerimiz, psikoloğumuz ve koordinatörlerimiz tarafından uygulanmaktadır.
  5. Eğitimlerinizde hangi yöntem, teknikleri kullanıyorsunuz?
    Eğitimlerimizde kanıt temelli yöntem ve teknikler kullanılmaktadır. Her bireyin ihtiyacına göre interdisipliner çerçevede programlarımız uzman eğitim kadromuz tarafından planlanmaktadır. Bunlardan bir kısmı; ABA (UDA), DIR@Floortime, ETEÇOM, Zihin Kuramı, Mileu Yöntemi, PASS Teorisi, DEM-OKU, DMP vb.
  6. Eğitimin planlamasını ve değerlendirmesini nasıl yapıyorsunuz?
    Eğitimin planlanması ve gelişimin takip edilmesi için aşağıda yer alan bilimsel geçerliliği olan testler uzman kadromuzca kullanılmaktadır. Bununla birlikte PERA Erken Müdahale Programı kurumumuzda takip edilmektedir.
    Dil ve Konuşma Bozukluğu birimimizde        ; TEDİL, Türkçe Sesletim ve Ses Bilgisi Testi, Afazi Dil Değerlendirme Testi.
    Öğrenme Güçlüğü birimimizde            ; CAS Uygulaması, Bender Gestalt II, Gessel Gelişimsel Figürler, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Özel Öğrenme Güçlüğü Tanı Envanteri, Frostig Gelişimsel Algı, Peabody Resim Kelime Testi, SOBAT, SIPT (Ayres) Duyu Bütünleme Değerlendirmesi, MVPT Görsel Algı Değerlendirmesi, PEDI, Dunn Duyu Profili, Nöro Motor Değerlendirmesi.
    Otizm birimimizde                 ; IVO-ODS, AGTE, SIPT (Ayres) Duyu Bütünleme Değerlendirmesi, , MVPT Görsel Algı Değerlendirmesi, PEDI, Dunn Duyu Profili, BDFT (TSFI) Bebeklerde Duyusal Fonksiyonlar Testi, Nöro Motor Değerlendirmesi.

  7. Çocuğumun devam ettiği okul, kreş vs.  ile  iletişime geçiyor musunuz ?
    Her çocuğumuz için her dönem bir sefer olmak üzere devam ettiği okula ziyarete giderek ortak çalışma yürütmeye çalışıyoruz. Bunun yanında telefon ile de iletişime devam ediyoruz.
    Eğitime ailenin katılımını nasıl sağlıyorsunuz ?
    Aile eğitim seminerlerimiz periyodik olarak her yıl planlanarak bu program çerçevesinde ayda bir kez olmak üzere verilmektedir.
    Bunun yanı sıra seans bitiminde yüzyüze/telefon/mesaj ile aile bilgilendirmeleri yapılmaktadır. Erken müdahale birimimizde ise aile seansların bir kısmına dahil edilerek sürecin evde nasıl destekleneceği aktif olarak gösterilmektedir.

KURUMSAL EĞİTİMLER

X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı